Održano edukativno predavanje za članove Udruge samaca Čakovec

  • Slika /2018/SAMCI/IMG_4626.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U cilju podizanja razine sigurnosti najugroženijih sudionika u cestovnom prometu (pješaka i vozača bicikla), prvenstveno osoba starije životne dobi, za članove Udruge samaca Čakovec održano je edukativno predavanje.

Foto: PU međimurska

Policijska službenica Službe policije i policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec, u nedjelju 2. prosinca od 18,30 do 19,30 sati u Hotelu "Park", za članove Udruge samaca Čakovec u sklopu preventivne akcije "Biti vidljiv biti siguran", održali su edukativno predavanje.

Tijekom predavanja ukazane su opasnosti i rizici u cestovnom prometu koji prvenstveno ugrožavaju sigurnost osoba starije životne dobi u uvjetima smanjene vidljivosti na cestama.
Naglašena je potreba poštivanja pozitivnih zakonskih propisa, prije svega Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Pješaci su obavezni noću, a i danju u slučaju smanjene vidljivosti kako bi ih se lakše uočilo, biti označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, dok su vozači bicikla na javnoj cesti dužni noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te imati upaljena svjetla bijele boje na prednjem dijelu i crveno svjetlo na stražnjem dijelu bicikla. Predstavljeni su pogrešni postupci pješaka i vozača bicikla prilikom sudjelovanja u prometu, uz što im je objašnjeno pravilno kretanje u prometu i važnosti nošenja reflektirajućih materija  s ciljem izbjegavanja neželjenih posljedica i podizanja vlastite sigurnosti u prometu.

Predavanju je nazočilo oko 120 članova Udruge  kojima su policijski službenici podijelili reflektirajuće trakice, kako bi bili što vidljiviji u prometu.


„Kao sudionici budite vidljivi a svakako i pažljivi prilikom kretanja u prometu, obavezno koriste nogostup a kolnik pažljivo prelazite samo preko obilježenog pješačkog prijelaza“ – na kraju predavanja članovima Udruge poručila je policijska službenica Službe policije, Irena Branović.


Stranica