Operativna akcija "Alkohol te nadzor vozača motocikla i mopeda“

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_8535.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec akciju će provoditi u subotu, 31. srpnja 2021. godine, od 16 do 22 sata

Foto: Ilustracija

U subotu, 31. srpnja 2021. godine, u vremenu od 16 do 22 sata, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provoditi će operativnu akciju "Alkohol te nadzor vozača motocikla i mopeda“.
         
Akcija će biti usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, pojačan nadzor vozača mopeda i motocikla, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi koji su i najčešći počinitelji tih prometnih prekršaja.

Policija i ovom prilikom savjetuje vozače ukoliko su konzumirali alkoholna pića da koriste alternativne načine prijevoza, da ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola ili da koriste javni prijevoz.


 

Pisane vijesti | Promet i vozila