Oprezno s objavljivanjem neprovjerenih i nepouzdanih informacija na društvenim mrežama

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/PUM final logo PUM.jpg

Objavama neprovjerenih i nepouzdanih informacija na društvenim mrežama može se nanijeti znatna šteta svim sudionicima nekog događaja, posebice djeci

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 9. srpnja 2023. godine u 11:45 sati u prostorijama Policijske postaje Čakovec, 56-godišnjak podnio je prijavu kako su u petak, 7. srpnja oko 18 sati na prostoru tržnice u Čakovcu, njegovo dijete prisilno ošišala druga djeca.
           
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je dijete samovoljno sjelo na prodajni pult tržnice te ga je jedno od prisutne djece ošišalo trimerom, dakle nisu potvrđeni navodi iz prijave 56-godišnjaka te nisu utvrđeni elementi kaznenog djela počinjenog na štetu ošišanog djeteta.
           
Obzirom da nisu utvrđene okolnosti koje se navode u objavi na jednoj  društvenoj mreži, a koju su preuzeli te objavili brojni lokalni i nacionalni mediji,  apeliramo da se objavama ovakvih i sličnih netočnih te neprovjerenih informacija može nanijeti znatna šteta svim sudionicima nekog događaja, posebice djeci. Ujedno, takvim objavama nepotrebno se uznemirava javnost te se time potpuno netočno sugerira kako je stanje sigurnosti na nekom području narušeno.     
 

Priopćenja | Društvo i zajednica