Osumnjičen (64) za kazneno djelo krivotvorenja isprava

Slika DANIJELA%20TURK%202019/registraske%20plo%C4%8Dice.jpg

Osumnjičeni je na dvorištu obiteljske kuće montirao ne pripadajuće registarske pločice na odjavljenu Opel Vectru s namjerom da prikaže kako je automobil registriran te da se njime koristi u prometu

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 20. rujna 2020. godine u 9 sati i 45 minuta u Držimurcu, policijski službenici Policijske postaje Prelog prilikom nadzora cestovnog prometa zaustavili su 64-godišnjaka, koji je upravljao Opel Vectrom, čakovečkih registarskih oznaka. Provjerom je utvrđen kako se na vozilu nalaze registarske oznake, koje ne pripadaju tom automobilu, već drugoj Opel Vectri. Policijski službenici oduzeli su registarske pločice.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 64-godišnjak s područja općine Belica, počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava. Naime, sumnja se da je netom prije nego je zaustavljen u nadzoru cestovnog prometa, na dvorištu obiteljske kuće u Belici montirao ne pripadajuće registarske pločice na odjavljenu Opel Vectru s namjerom da prikaže kako je automobil registriran te da se njime koristi u prometu.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon