Otkriven počinitelj koji zapalio nekoliko automobila u Nedelišću

  • Slika /2023/Požar automobila Nedelišće 19032023/Požar automobila Nedelišće 1.jpg
  • Slika

Osumnjičeni je u kasnim večernjim satima u petak, 17. ožujka te u nedjelju, 19. ožujka u Nedelišću, Novoj ulici, izazvao dva požara u kojima su oštećena četiri automobila

Foto: PU međimurska

Kako smo jučer izvijestili proteklog vikenda u Nedelišću, evidentirana su dva požara na nekoliko osobnih automobila. Brzom reakcijom čakovečkih policajaca otkriven je počinitelj, koji je zapalio četiri automobila.   
           
Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad 70-godišnjakom s područja općine Nedelišće, utvrđeno je kako je počinio kaznena djela oštećenja tuđe stvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
           
Naime, sumnja se kako je u kasnim večernjim satima u petak, 17. ožujka te u nedjelju, 19. ožujka u Nedelišću, Novoj ulici, izazvao dva požara na četiri osobna automobila.
           
Osumnjičeni je najprije u petak (17. ožujka) oko 23:30 sati na osobnom automobilu (Ford F 150 STX), koji je bio parkiran ispred obiteljske kuće u Novoj ulici, podesnim predmetom razbio staklo. Potom je kroz nastali otvor, unutrašnjost automobila polio zapaljivom tekućinom te ju otvorenim plamenom zapalio. Pomoću vatrogasnih aparata 42-godišnji vlasnik uspio je sam ugasiti požar, dok je nastalu štetu procijenio na više tisuća eura.
           
Drugi požar osumnjičeni je izazvao u nedjelju (19. ožujka) oko 23:20 sata. Upotrebom lako zapaljive tekućine te sredstva za paljenje vatre izazvao je požar na tri osobna automobila (Citroen C4 Picasso, BMW 318 D i Pontiac Firebird), vlasništvo 50-godišnjaka. Požar na vozilima ugasili su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Nedelišće, dok je materijalna šteta procijenjena na više tisuća eura.
           
Protiv osumnjičenog 70-godišnjaka podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja. Ujedno, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon