Otkriveni počinitelji dvaju razbojništava u čakovečkom Perivoju Zrinskih

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Prevencija spaja 2.jpg

Čakovečki policajci uspješno su razriješili razbojništva, dok će se i nadalje u cilju prevencije vršnjačkog nasilja te drugih događaja koji utječu na stanje sigurnosti, svakodnevno u više navrata obilaziti područje parka te autobusni i željeznički kolodvor, posebice u vrijeme kada parkom prolaze učenici koji odlaze u školu ili se vraćaju iz nje

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 18-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica te trojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo razbojništva u pokušaju.
 
Naime, sumnja se kako su u srijedu, 17. siječnja ove godine oko 19:30 sati u čakovečkom Perivoju Zrinskih, prišli 18-godišnjaku te ga zatražili novac. Nakon što im je odgovorio da ga nema, osumnjičeni su fizički nasrnuli na njega te mu pokušali ukrasti ruksak koji je nosio na leđima, ali u tome nisu uspjeli pa su pobjegli s mjesta događaja. U događaju oštećeni nije zadobio vidljive tjelesne ozljede, dok je ponuđenu liječničku pomoć odbio.
 
Protiv osumnjičenog 18-godišnjaka te prema trojici maloljetnika zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva u pokušaju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Ujedno, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno ja kako je 18-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica, počinio istog dana još jedno kazneno djelo razbojništva.
 
Osumnjičeni je u srijedu, 17. siječnja ove godine nešto poslije 19 sati u društvu trojice maloljetnih prijatelja, prišao četvorici maloljetnika koji su prolazili Perivojem Zrinskih. Odmah potom jednog maloljetnika rukom je uhvatio za jaknu te ga natjerao da izvadi sve stvari iz džepova. Nakon što je oštećeni izvadio stvari, osumnjičeni mu je ukrao slušalice za mobitel te iz novčanika novac, a potom se s prijateljima udaljio s mjesta događaja. Oštećeni maloljetnik u događaju nije ozlijeđen, dok je materijalna šteta procijenjena na 20-ak eura.
 
Protiv osumnjičenog 18-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U cilju prevencije vršnjačkog nasilja te drugih događaja koji utječu na stanje sigurnosti, policijski službenici svakodnevno u više navrata obilaze područje Perivoja Zrinskih te autobusni i željeznički kolodvor, posebice u vrijeme kada parkom prolaze učenici koji odlaze u školu ili se vraćaju iz nje.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon