Pod utjecajem alkohola (1,69 g/kg) 40-godišnji vozač traktora skrivio prometnu nesreću

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/PN Goričan.jpg

Ozlijeđeni 60-godišnji vozač osobnog automobila vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju

Foto: PU međimurska

Jučer, 13. studenoga oko 19:20 sati na kolniku županijske ceste između graničnog prijelaza Goričana i naselja Goričan, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 60-godišnji vozač osobnog automobila.
           
Vozač rođen 1982. godine upravljao je traktorom, čakovečkih registarskih oznaka, kojem je bio pridodan traktorski priključak za sjetvu (nije bio propisno označen) te je u krvi imao 1,69 g/kg alkohola. Tom prilikom nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je u zavoju djelomično traktorskim priključkom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje prometa vozila iz suprotnog smjera. Uslijed opisane situacije u bočni dio traktorskog priključka prednjim bočnim dijelom udario je osobni automobil, austrijskih registarskih oznaka, kojim  je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnji vozač.
           
Ozlijeđeni vozač osobnog automobila vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju, dok će se zadobivene ozljede naknadno okvalificirati. U izvlačenju ozlijeđenog vozača iz osobnog automobila sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Goričan.  
           
Vozač traktora je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.
           
Od 19:35 do 22:37 sati zbog obavljanja očevida kolnik županijske ceste bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilazno.

Dopuna informacije (17. studenoga 2022.)

Iz zaprimljene prijave ozljeda Županijske bolnice Čakovec proizlazi kako je 60-godišnji vozač osobnog automobila, austrijskih nacionalnih oznaka, u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 13. studenoga oko 19:20 sati na kolniku županijske ceste između graničnog prijelaza Goričan i naselja Goričan, teško ozlijeđen.

Protiv 40-godišnjeg vozača traktora zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Promet i vozila