Pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita 25-godišnjak skrivio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama

Slika DANIJELA%20TURK%202019/PN%20SVM%20i%20DM.JPG

Nakon nesreće 25-godišnji vozač i 39-godišnji putnik iz automobila, vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su u nesreći lakše ozlijeđeni

Foto: PU međimurska

Jučer, 11. listopada 2020. godine oko 1 sat i 20 minuta nakon ponoći na kolniku lokalne ceste između Svete Marije i Donjeg Mihaljevca, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvojica sudionika lakše ozlijeđena.
           
Upravljajući Fiatom Bravo, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,09 promila i bez položenog vozačkog ispita, 25-godišnji vozač brzinu kretanja nije prilagodio stanju kolnika (kolnik mokar), atmosferskim prilikama (padala kiša) i vidljivosti (noć), zbog čega je na ravnom dijelu kolnika izgubio nadzor nad upravljanjem te u zanošenju automobilom sišao izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u zaštitnu (odbojnu) metalnu ogradu.
           
Nakon nesreće 25-godišnji vozač i 39-godišnji putnik iz Fiata, vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su u nesreći lakše ozlijeđeni.
           
Uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje, okrivljeni 25-godišnji vozač s područja općine Mala Subotica, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurni sudac prihvatio je prijedlog policije i okrivljeniku odredio zadržavanje u trajanju do 15 dana te je sproveden u Zatvor u Varaždinu. 

Pisane vijesti | Promet i vozila