Pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu u narednom razdoblju

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/IMG_7159.JPG

Na području Međimurske županije i nadalje se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama, a posebice je zabrinjavajući trend porasta prometnih nesreća i stradavanja vozača motocikla i mopeda

Foto: Ilustracija

Unatoč poduzetim aktivnostima policije prema sudionicima u cestovnom prometu, u posljednjih nekoliko tjedana na području Republike Hrvatske, tako i na području Međimurske županije i nadalje se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama, a posebice je zabrinjavajući trend porasta prometnih nesreća i stradavanja vozača motocikla i mopeda.
Aktivnosti će se usmjeriti na prekršaje iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkoholiziranost vozača, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela) te prekršaje recidivista i mladih vozača.
U prometu je veliki broj vozača mopeda i motocikala, koji sudjeluju u teškim prometnim nesrećama, često i sa smrtnim ishodom, a u kojima su najčešće i počinitelji. Pojačano će se obavljati nadzor ove skupine vozača u prometu.
 
Također, u cilju veće zaštite pješaka i biciklista, odnosno njihovog manjeg stradavanja, prema ovim skupinama sudionika u prometu, provodit će se preventivne, ali i represivne aktivnosti.

Stranica