Polaznici ljetnih sportskih kampova upoznati s opasnostima koje vrebaju bespućima interneta

  • Slika /2024/LJETNI KAMP PREVENCIJA/IMG_7931.JPG
  • Slika
  • Slika

U sklopu održanih preventivnih aktivnosti djeca su upoznata s nizom korisnih savjeta u svrhu svoje zaštite i sigurnosti prilikom korištenja interneta te su upoznati s internetskim stranicama na kojima se mogu informirati o sigurnom korištenju interneta

Foto: Ilustracija

U sklopu ljetnih sportskih kampova Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca, jučer, 11. srpnja u prijepodnevnim satima na terenima čakovečkog teniskog kluba "Franjo Punčec", policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske održale su dvije interaktivne radionice za stotinjak polaznika kampa.
 
Preventivne aktivnosti na temu "Opasnosti interneta - prevencija zlouporabe", održane su u dvije skupine, i to za djecu uzrasta od 1.do 4. razreda te za djecu uzrasta od 5. do 8. razreda.
 
Tijekom interaktivnih radionica djeci je skrenuta pozornost na pozitivne i negativne strane korištenja interneta te su im pritom objašnjene zablude o anonimnosti na internetu. Kakve će posljedice ili učinke imati korištenje interneta, ovisi o tome koliko će ga odgovorno koristiti. Djeci su objašnjena najčešća neželjena ponašanja putem interneta, odnosno zlouporabe istog, te kakve mogu biti posljedice. Konkretno, moguće nasilje među djecom i mladima putem interneta, ali i druga kažnjiva ponašanja koja se mogu dogoditi putem internetske mreže.
 
Sudionici interaktivnih radionica upućeni su od koga mogu zatražiti pomoć u slučaju problema, te koje mjere treba poduzeti i kako sačuvati dokaze ako postoji potreba za prijavom kažnjivog ponašanja policiji.
 
U sklopu održanih preventivnih aktivnosti djeca su upoznata s nizom korisnih savjeta u svrhu svoje zaštite i sigurnosti prilikom korištenja interneta te su upoznati s internetskim stranicama na kojima se mogu informirati o sigurnom korištenju interneta.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica