Policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli preventivnu akciju "Manje oružja, manje tragedija"

  • Slika /2021/PP ČAKOVEC - Manje oružja, manje tragedija/IMG_20211213_092701.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pozivamo građane na dragovolju predaju oružja, minsko-eksplozivnih sredstava, te petardi i redenika uz zajamčenu anonimnost i diskreciju

Foto: PU međimurska

U ponedjeljak, 13. prosinca u Kuršancu i petak, 17. prosinca 2021. godine na Trgu Republike u Čakovcu policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli su aktivnosti iz preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.
  
Nacionalna kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ provodi se u Republici Hrvatskoj od 2007. godine, a ima za cilj senzibilizirati javnost i potaknuti na dobrovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje razine svijesti građana o opasnostima ilegalnog posjedovanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.
 
Tijekom održavanja informativnih punktova uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije, građani koji su željeli ostati anonimni predali su policijskim službenicima plinski pištolj cal. 9 mm, jedan zračni pištolj i četiri komada streljiva raznog kalibra do 14,5 mm.
 
Ističemo da se protiv građana koji posjedovanje takvog oružja, streljiva i drugih ubojitih sredstva dragovoljno prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena.

Pozivamo građane da ukoliko u svojim domovima posjeduju takva sredstva, a posebice zabranjena pirotehnička sredstva (petarde i redenike), da ih mogu dragovoljno i bez sankcija, predati pozivom na broj telefona 192. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti oružje, uz zajamčenu anonimnost i diskreciju.
 
Ujedno, tijekom akcije svim građanima koji su posjetili informativne punktove podijeljeni su prigodni promidžbeni materijali.
 
VRATITE NEPRIJAVLJENO ORUŽJE, MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTVA, ZABRANJENE PETARDE I REDENIKE I UČINITE SVOJ DOM SIGURNIJIM!



 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica