Policijski službenici Policijske postaje Prelog održali predavanje umirovljenicima

Slika /2021/PP PRELOG - predavanje umirovljenicima/IMG_0144.JPG

Na kraju edukativnog predavanja prisutnim umirovljenicima podijeljene su reflektirajuće trakice, nabavljene uz financijsku podršku Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca

Foto: PU međimurska

U utorak, 12. listopada 2021. godine u vremenu od 9,00 do 10,15 sati u prostorijama Udruge umirovljenika grada Preloga, pomoćnik načelnika za poslove policije i kontakt policajac Policijske postaje Prelog za članove Udruge održali su edukativno predavanje o zakonskim obvezama pješaka i vozača bicikla u prometu i samozaštitnim mjerama vezanim uz kažnjiva ponašanja s posebnim osvrtom na prijevare na štetu starijih osoba.
 
Tijekom predavanja umirovljenici su informirani o prijevarama u kojima su žrtve kaznih dijela starije osobe, a kao razlozi takvim vrstama prijevara najčešće su njihova odmakla životna dob, samostalno stanovanje, neupućenost i nepažnja. Potom su upoznati s načinima prijevare na kućnom pragu gdje prevaranti nude razne usluge i pogodnosti lažno se predstavljajući najčešće kao djelatnici HEP-a, HRT-a, raznih inspekcijskih službi i slično. Savjetima i preporukama educirani su kako se ponašati u takvim situacijama i na koji način se zaštiti.
               
Također, umirovljenici su educirani o potrebi dosljednog poštivanja zakonskih prometnih propisa i pravila ponašanja u prometu koje se odnose na sigurno kretanje pješaka i vozača bicikla. Posebna pozornost skrenuta je na važnost korištenja  reflektirajućeg prsluka ili druge reflektirajuće oznake u uvjetima smanjene vidljivosti i noću, kako bi doprinijeli sigurnijem sudjelovanju u prometu, boljoj vidljivosti i manjem stradavanju.  
 
Na kraju edukativnog predavanja prisutnim umirovljenicima podijeljene su reflektirajuće trakice, nabavljene uz financijsku podršku Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca, kao i brošure Policijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“, „Pješaci sigurno u prometu“ i „Biciklisti pažnja“.
 
           
 

Najave | Društvo i zajednica