Potjera za vozačem koji je počinio brojne prometne prekršaje na području Policijske uprave međimurske

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2961.jpg

Protiv 33-godišnjaka Policijska uprava međimurska će pokrenuti prekršajni postupak

Foto: Ilustracija

U petak 24. prosinca 2021. godine oko 15,20 sati u Čakovcu, policijski službenici su uočili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka u činjenju brojnih prometnih prekršaja.

U cilju utvrđivanja prometnih prekršaja i provjere identiteta vozača, policijski službenici su vozilo pokušali zaustaviti svjetlosnim i zvučnim signalima, na što se nepoznati vozač oglušio. Potom su policijski službenici s nekoliko službenih vozila započeli potjeru za vozilom, koje se kretalo na prometnicama od Čakovca prema Varaždinu čineći pritom brojne prometne prekršaje i ugrožavajući sigurnost drugih sudionika u prometu.

Policijska uprava međimurska je o potjeri obavijestila Policijsku upravu varaždinsku te zatražila pomoć u zaustavljanju vozila i vozača.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u Varaždinu, Međimurskoj ulici zaustavili vozilo te vozača uz primjenu sredstva prisile uhitili. Tijekom potjere je oštećeno službeno vozilo Policijske uprave međimurske.

Kako je utvrđeno radi se o 33-godišnjaku s područja Općine Strahoninec i protiv njega Policijska uprava međimurska će pokrenuti prekršajni postupak zbog počinjenja brojnih prometnih prekršaja. 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila