Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović posjetio Međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan

Slika /2022/Posjet ministra GP Goričan/Posjet ministra Graničnom prijelazu Goričan.jpeg

Od 25. veljače do 4. ožujka u Republiku Hrvatsku ukupno je ušlo 1187 izbjeglica iz ratom pogođenih područja u Ukrajini. Od toga 68,3% osoba je ušlo preko Stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba Goričan

Foto: MUP

Danas, 4. ožujka 2022. godine u jutarnjim satima potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i načelnik Uprave za granicu Ravnateljstva policije Zoran Ničeno posjetili su Stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Goričan.

Od 25. veljače do 4. ožujka u Republiku Hrvatsku ukupno je ušlo 1187 izbjeglica iz ratom pogođenih područja u Ukrajini. Od toga 68,3% osoba je ušlo preko Stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba Goričan.

Ministra unutarnjih poslova i načelnika Uprave za granicu uz predstavnike mađarske policije, dočekali su savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i voditelj Službe za granicu Policijske uprave međimurske Krunoslav Fekonja.

Prezentirana je provedba granične kontrole koja je u ovoj specifičnoj situaciji prilagođena na način da se kontrola za izbjeglice iz područja pogođenih ratom provodi na odvojenom mjestu, odnosno na odvojenim prometnim trakama. Takvim načinom granične kontrole putnicima se omogućava brži prelazak državne granice, bez dužih čekanja.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica