Povratniku (38) u počinjenju prometnih prekršaja privremeno oduzet osobni automobil

Slika DANIJELA%20TURK%202019/IMG_8537.JPG

Temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 38-godišnjaka privremeno je oduzet osobni automobil te je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske

Foto: Ilustracija

U subotu, 12. prosinca 2020. godine u 20 sati u Pribislavcu, Ulici Antuna Mihanovića, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Policijske postaje Čakovec zaustavili su Renault Thaliju, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 38-godišnji vozač.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 0,61 promila, dok je provjerom preko evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno da je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja tom kategorijom motornih vozila (B kategorija).

Pošto je postojala opravdana bojazan da će vozač (povratnik u počinjenju opisanih prometnih prekršaja) nastaviti sa činjenjem prekršaja, temeljem odredbi Prekršajnog zakona, uhićen je i priveden u policijsku postaju. Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 38-godišnjaka privremeno je oduzet osobni automobil te je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Protiv 38-godišnjeg vozača s područja općine Pribislavec zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu. 

Pisane vijesti | Promet i vozila