Požari na otvorenom prostoru

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Vatra-oprez.png

Na području Međimurske županije tijekom proteklog vikenda evidentirano osam požara na otvorenom prostoru

Foto: Ilustracija

Na području Međimurske županije tijekom proteklog vikenda evidentirano je osam požara na otvorenom prostoru u kojima je izgorjela suha trava i nisko raslinje. Od osam evidentiranih požara u dva je nastala materijalna šteta.  
 
Izdvajamo:
 
1) U petak, 25. ožujka 2022. godine oko 16 sati i 20 minuta na poljskom predjelu u blizini Ulice Sitnice u Murskom Središću izbio je požar mladog nasada hrasta. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Murskog Središća, Vratišinca i Selnice, koji su požar ugasili.
Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, po zaprimanju odštetnog zahtjeva.
U subotu, 26. ožujka u jutarnjim satima uz inspektora zaštite od požara izvršen je očevid, te je utvrđeno da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.
 
2) U nedjelju, 27. ožujka 2022. godine oko 18 sati i 30 minuta na poljskom predjelu između Zasadbrega i Žiškovca na ograđenom zemljištu izbio je požar suhe trave.
U požaru su djelomično nagorjeli drveni stupovi te je začađena pletena žičana ograda.
Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Žiškovca. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. 
 
Kriminalistička istraživanja se nastavljaju u cilju pronalaska počinitelja i utvrđivanja svih okolnosti događaja.
 
Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga ponovno apeliramo na građane na odgovorno ponašanje.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon