Pozivamo građane da predlože mjesta nadzora brzine

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA Nove/Ilustracije/mjerenje brzine.JPG

Lokacije za koje smatraju da bi bilo korisno provoditi pojačani nadzor brzine kretanja vozila, građani mogu predlagati u razdoblju od 5. do 15. travnja 2023. godine

Foto: Ilustracija

U sklopu pojačanih aktivnosti ROADPOL-a, Policijska uprava međimurska će u petak, 21. travnja 2023. godine provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila te pozivamo građane da dostave prijedloge lokacija na kojima žele da policijski službenici kontroliraju brzinu.

Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine, ugrožavaju svoje živote, ali i živote drugih sudionika u prometu. I ovom prilikom podsjećamo da je nepropisna te neprilagođena brzina, i dalje jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama zbog čega se i ovom akcijom nastoji unaprijediti ukupno stanje sigurnosti prometa na hrvatskim prometnicama.

Stoga će se na području Policijske uprave međimurske, ali i čitave Republike Hrvatske, kao i svim zemalja članica Europske unije, zbog smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s najtežim posljedicama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. U petak, 21. travnja 2023. godina od 00:00 do 24:00 sata policijski službenici pojačano će kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Svi zainteresirani građani u razdoblju od 5. do 15. travnja 2023. godine mogu predložiti lokacije za koje smatraju da bi bilo korisno provoditi pojačani nadzor brzine kretanja vozila. Svoje prijedloge mogu dostavljati na adresu elektroničke pošte medjimurska@policija.hr.
 

Najave | Promet i vozila