Predao automatsku pušku

  • Slika /2019/PUŠKA 161222019/PUŠKA.jpg
  • Slika

Dragovoljna predaja oružja

Foto: Pu međimurska

U petak, 13. prosinca u popodnevnim satima u Držimurcu, je osoba koja želi ostati anonimna dragovoljno predala  automatsku pušku nepoznate marke, call 7,65 mm, s pripadajućim spremnikom.
 
Podsjećamo građane na akciju "Manje oružja - manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.
 
Protiv građana koji takvo oružje, streljivo i dr. ubojita sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.


 

Priopćenja | Društvo i zajednica