Prekršaj u cestovnom prometu

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/stop_policija.jpg

Vozio krivom stranom ceste pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija
 
U četvrtak, 3. lipnja u 1,45  sati u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, radi nepoštivanja strane kretanja zaustavljan je osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, a čiji vozač nije postupio po znakovima i naredbama policijskih službenika izraženim pomoću svjetlećih i zvučnih znakova na policijskom automobilu, već je nastavio vožnju po gradu (ugasio svjetla) do Uske ulice, gdje se zaustavio.
Budući da se na izdano upozorenje i naredbu policijskih službenika, da izađe iz automobila, nepoznati vozač oglušio, policijski službenici Interventne jedinice policije, Policijske uprave međimurske, nad vozačem su uporabili tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje (lisice).
Vozač je službenim policijskim automobilom priveden u prostorije policije, gdje je provjerom identiteta utvrđeno da se radi o 20-godišnjaku s područja grada Čakovca.  
Provedenim ispitivanjem alkoholiziranosti  utvrđena je koncentracija od 1,61 g/kg alkohola u organizmu.
Mladiću je određena mjera smještaja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Mladom vozaču su radi počinjenih prekršaja izdani prekršajni nalozi, a za te vrste prekršaja su propisane kazne u ukupnom iznosu od 13.300 kuna, devet mjeseci oduzimanja vozačke dozvole „B“ kategorije i devet negativnih kaznenih bodova.

Stranica