Preloški kontakt policajci održali edukativna predavanja za učenike Osnovne škole Hodošan

  • Slika /2023/OLIMPIJSKI DAN PP PRELOG 11092023/IMG_3253.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Za prvašiće održana su predavanja o sigurnom sudjelovanju u cestovnom prometu, dok je za učenike sedmih i osmih razreda održano predavanje na temu vršnjačkog nasilja

Foto: PU međimurska

Osnovna škola Hodošan prošlog ponedjeljka (11. rujna) u prijepodnevnim satima prigodnim sportskim aktivnostima obilježila je Olimpijski sportski dan. Učenici viših razreda  (od 5. do 8. razreda) u pratnji svojih nastavnika, biciklima su posjetili izletište "Zelengaj" u Goričanu, dok su učenici nižih razreda (od 1. do 4.) sudjelovali na edukativnim predavanjima koje su na prostoru Zaštitarsko-ekološke udruge Prode u Hodošanu, održali članovi istoimene Udruge, a na temu zaštite i očuvanja prirode te načinima razvrstavanja otpada.
              
Na poziv Osnovne škole Hodošan i Zaštitarsko-ekološke udruge Prode, kontakt policajci iz Policijske postaje Prelog, za učenike prvih razreda održali su predavanje o sigurnom kretanju u cestovnom prometu u okviru nacionalne preventivno akcije "Poštujte naše znakove". Na završetku predavanja učenicima prvih razreda podijeljeni su promidžbeni materijali Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske te reflektirajući ruksaci osigurani sredstvima Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Ujedno, za učenike sedmih i osmih razreda održali su predavanje na temu vršnjačkog nasilja, kojom prilikom su informirani o neprihvatljivim oblicima ponašanja, štetnostima konzumacije alkohola i droga, odredbama Obiteljskog zakona o ograničenju kretanja na javnom mjestu osobama mlađim od 16 godina, poremećajima u ponašanju djece i maloljetnika, nasilju među djecom te su pritom informirani kome se mogu obratiti za pomoć te kako rješavati probleme vršnjačkog nasilja. Također, učenici su upoznati s načinima sigurnog sudjelovanja biciklima u prometu, uz osvrt na zakonske odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica