Preloški kontakt policajci predstavili preventivne aktivnosti na Festivalu sportske rekreacije u Goričanu

  • Slika /2024/pp prelog prevencija goričan 09032024/IMG_3846.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sudionicima nordijskog hodanja i pješačenja, kao i drugim prisutnim građanima, predstavljene su mnogobrojne preventivne aktivnosti međimurske policije, kao i razni nacionalni projekti i kampanje ("Zajedno do veće sigurnosti", "Web heroj" i "Sigurno u prometu")

Foto: PU međimurska

U subotu, 9. ožujka u Goričanu održan je 3. Festival sportske rekreacije nordijskim hodanjem i pješačenjem pod nazivom "Stazama Gorčke republike" na kojem se okupilo oko 1.200 sudionika s područja cijele Hrvatske. Festival su uspješno organizirale Udruge sportske rekreacije "Sport za sve" Goričan i Općine Goričan.
 
Na poziv Općine Goričan i spomenute Udruge u prijepodnevnim satima na prostoru parka "Šuderica", kontakt policajci Policijske postaje Prelog, uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije uspostavili su informativni punkt. Sudionicima nordijskog hodanja i pješačenja, kao i drugim prisutnim građanima, predstavljene su mnogobrojne preventivne aktivnosti međimurske policije, kao i razni nacionalni projekti i kampanje ("Zajedno do veće sigurnosti", "Web heroj" i "Sigurno u prometu").
 
Posjetiteljima informativnog punkta policije prezentirano je vozilo Mobilnog preventivnog centra policije, kao i oprema te tehnika koja se koristi. Kontakt policajci savjetovali su posjetitelje o samozaštitnim mjerama vezanim za kažnjiva ponašanja, uz naglasak na mjere prevencije krađa, provala, a koje građani mogu samostalno poduzimati. Ujedno, upoznati su i sa zakonskim obvezama pješaka i vozača bicikla u prometu, s posebnim naglaskom na korištenje reflektirajućih dijelova odjeće, noću te danju kada je smanjene vidljivosti.
 
Najveće zanimanje i interes za posjet info punktu policije pokazali su sudionici nordijskog hodanja starije životne dobi, odnosno umirovljenici koji su u kontaktu s policijskim službenicima iskazivali zabrinutost i postavljali upite poradi mnogobrojnih medijskih članaka o prijevarama na račun umirovljenika. Stoga im je na info punktu od strane kontakt policajaca PP Prelog predstavljena preventivna kampanja MUP-a pod nazivom "Web heroj", koja se pod sloganom "Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba" upravo provodi s ciljem kako bi se građani informirali da oprezno i na siguran način koriste Internet kako ne bi postali žrtve raznih prijevara. Osim toga dijeljeni su im savjeti da ne nasjedaju na upornost nepoznatih osoba koje im po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta (medicinskih pomagala, posteljina, suđa i drugih proizvoda), jer se izlažu riziku da budu žrtva prijevare.
 
Tijekom preventivnih aktivnosti mnogobrojni građani darivani su raznim promotivnim materijalima, a koji su pribavljeni sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Ujedno, građanima su dijeljeni razni edukativni letci i brošure.
 
Za napomenuti je kako su potporu policiji svojim povremenim prisustvom na informativnom punktu pružili načelnik Općine Goričan, Emanuel Sinković, načelnica Općine Donji Vidovec, Bojana Petrić i predsjednik Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ Goričan, Zvonimir Lepoglavec.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica