Preloški policajci otkrili kradljivce novčanika i bicikla

Slika DANIJELA%20TURK%202019/PUM%2C%20policijska%20ophodnja%2C%20D.%20Turk.JPG

Policijski službenici nedugo nakon dojave o krađi pronašli su osobe koje bi prema opisu odgovarale počiniteljima te su ih uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

U srijedu, 2. rujna 2020. godine oko 21 sati 30 minuta u Donjem Kraljevcu, nepoznati počinitelji iz kuhinje obiteljske kuće u Čakovečkoj ulici, ukrali su kućni bežični telefon i novčanik u kojem se nalazio novac, bankovne kartice te razni osobni dokumenti.

Nakon krađe počinitelji su na dvorištu kuće ukrali bicikl te se udaljili u nepoznatom smjeru.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Odmah nakon zaprimljene dojave o krađi, policijski službenici Policijske postaje Prelog krenuli su u potragu za počiniteljima. Obilaskom šireg mjesta događaja, na prometnici koja vodi iz Turčišća prema Domašincu, policijski službenici pronašli su osobe koje bi prema opisu odgovarale počiniteljima te su ih uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim istraživanjem osnovano se sumnja da su 18-godišnjakinja i 22-godišnjak, oboje s područja općine Mala Subotica, počinili opisano kazneno djelo krađe.

Tijekom istraživanja policijski službenici pronašli su ukradene predmete te ih vratili vlasnicima.

Protiv osumnjičenih podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon