Preloški policajci posjetili mališane dječjeg vrtića "Kockavica"

  • Slika /2024/PP PRELOG POSJET DV KOCKAVICA/PP Prelog.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom posjete djeci je prikazan pravilan način kretanja prometnicama te im je ukazano na potencijalne opasnosti koje im prijete na cesti, a sve s ciljem da se što bolje pripreme za sigurno sudjelovanje u prometu na novoj lokaciji vrtića

Foto: PU međimurska

Jučer, 16. siječnja u prijepodnevnim satima preloški policajci posjetili su mališane Dječjeg vrtića "Kockavica" iz Svete Marije, koji je privremeno premješten na novu lokaciju u Donji Mihaljevec.
 
Na temelju višegodišnje suradnje, a na poziv ravnateljice vrtića Maje Jambrešić, održali su preventivne aktivnosti iz projekta „Zajedno do veće sigurnosti“, kao i preventivne aktivnosti pod geslom „Sigurno u prometu“.
 
Policijski službenici upoznali su mališane s radom policije, kao i s osnovnom opremom te tehničkim sredstvima koja policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Nakon uvodnog dijela, djeca su upoznata s osnovnim pravilima sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu. Pritom im je posebna pažnja skrenuta na pravilno i sigurno kretanjem prometnicama. Nakon teoretskog djela, u neposrednoj blizini vrtića, u stvarnim uvjetima sudjelovanja u prometu, djeci je prikazan pravilan način kretanja prometnicama te im je ukazano na potencijalne opasnosti koje im prijete na cesti, a sve s ciljem da se što bolje pripreme za sigurno sudjelovanje u prometu na novoj lokaciji vrtića.
           
Zajedničko druženje završeno je razgledavanjem policijskog vozila što je izazvalo veliko oduševljenje kod djece, kao i činjenica da je svih 60 mališana primilo na dar reflektirajuće kabanice, a koje su pribavljene sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske

Podršku provođenju preventivnih aktivnosti svojom prisutnošću pružila je i načelnica Općine Sveta Marija, Đurđica Slamek.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica