Preloški policajci pretragama u Piškorovcu pronašli oružje, streljivo, novac te biljnu materiju nalik na drogu

Slika DANIJELA%20TURK%202019/Oduzeto%20oru%C5%BEje.jpg

U cilju pronalaska oružja i droge koju pojedini neodgovorni pojedinci nedozvoljeno i nezakonito posjeduju, policijski službenici Policijske postaje Prelog temeljem naloga prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu, pretražili su prostorije obiteljskih kuća i dr. pripadajućih prostorija u Piškorovcu

Foto: PU međimurska

Policijska uprava međimurska i u ovoj godini nastavlja s radom na suzbijanju nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava te svih pojavnih oblika zlouporabe droga. Suzbijanje ove vrste kriminaliteta vrlo visoko je na listi postavljenih prioriteta u radu Policijske uprave međimurske.    
           
Upravo u cilju pronalaska oružja i droge koju pojedini neodgovorni pojedinci nedozvoljeno i nezakonito posjeduju, policijski službenici Policijske postaje Prelog temeljem naloga prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu, pretražili su prostorije obiteljskih kuća i dr. pripadajućih prostorija u Piškorovcu, a kojima se koriste 65-godišnjak i 41-godišnjak.
           
Pretragom kuće i dr. prostorija koje koristi 65-godišnjak policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku nepoznatog proizvođača, pušku M-48, zračnu pušku, stotinjak komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm te pedesetak grama zeleno-smeđe biljne materije nalik na drogu.
           
Pretragom kuće i dr. prostorija koje koristi 41-godišnjak policijski službenici su pronašli i oduzeli zračnu pušku s optičkim nišanom, digitalnu vagu, dvjestotinjak grama nepoznate biljne materije svijetlozelene boje nalik na drogu te novac u domaćoj i stranoj valuti.
           
Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 65-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je 65-godišnjak počinio i prekršaje iz  Zakona o nabavi i posjedovanju oružja te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.
           
Pronađena nepoznata bilja materija nalik na drogu dostavit će se na toksikološko vještačenje Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.
           
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.


Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon