Preventivci Policijske postaje Prelog sudjelovali na manifestaciji Dani kruha i zahvale

  • Slika /2021/PP PRELOG - PA DANI KRUHA/IMG-0b3c5ac1c22823b5442d747511d590a2-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Građanima su prezentirane aktivnosti vezane uz tekuće preventivne akcije, uz poseban naglasak na sigurno kretanje biciklista i pješaka

Foto: PU međimurska

Turistička zajednica Grada Preloga u sklopu 26. tjedna župnog Caritasa već tradicionalno organizira kulturno-turističku manifestaciju Dani kruha i zahvale.
Manifestacija se ove godine održala u subotu, 2. listopada 2021. godine ispred Doma kulture u Prelogu, na Trgu Slobode, gdje su policijski službenici Policijske postaje Prelog korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije provodili preventivne aktivnosti. 
 
Građanima su prezentirane aktivnosti vezane uz tekuće preventivne akcije, uz poseban naglasak na sigurno kretanje biciklista i pješaka. Tom prilikom su posjetiteljima ukazivali na važnost korištenja reflektirajućeg prsluka ili druge reflektirajuće oznake u uvjetima smanjene vidljivosti i noću, što uvelike doprinosi sigurnijem sudjelovanju u prometu, boljoj vidljivosti i manjem stradavanju.
 
Također podijeljeni su preventivni materijali, a između ostalog i brošura "Zajedno do veće sigurnost" koja sadrži korisne informacije o samozaštitnom ponašanju. U njoj su istaknuti savjeti kako bolje zaštiti svoju imovinu od provalnih krađa i krađa, kako izbjeći prijevaru, kako zaštiti djecu i maloljetnike od među vršnjačkog nasilja, kako izbjeći ovisnost o alkoholu i drogama, kao i mnogi drugi preventivni savjeti.
 
Podršku preventivnim aktivnostima pružio je saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga, Ljubomir Kolarek.
 

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica