Preventivna akcija "Ne želim biti žrtva u prometu" u Čakovcu

Slika /2023/ALENKA SIGURNO I VJEŠTO U PROMETU 2023/DSC_1028.JPG

Preventivne aktivnosti usmjerene su prema najranjivijim sudionicima u prometu

Foto: Ilustracija

Policijska uprava međimurska i Grad Čakovec ovog tjedna provest će aktivnosti iz preventivne akcije "Ne želim biti žrtva u prometu". Akcija je namijenjena najranjivijim sudionicima u prometu na cestama: djeci - pješacima, osobama starije životne dobi te vozačima bicikla.
 
U petak, 15. prosinca od 10 do 13 sati na Trgu Republike u Čakovcu, najugroženijim sudionicima u prometu (djeci - pješacima, osobama starije životni dobi te vozačima bicikla) prezentirat će se sigurno kretanje u prometu uz podjelu reflektirajućih materija koje je potrebno koristiti da bi bili vidljiviji noću i u uvjetima smanjenje vidljivosti, tijekom zimskih mjeseci. Ujedno, svim građanima koji će posjetiti informativni punkt podijelit će se reflektirajuće pojasne torbice, sigurnosna svjetla i „bandane“ pribavljeni sredstvima Grada Čakovca, kao i dr. promotivno-sigurnosni materijali osigurani sredstvima Vijeća za prevenciju Grada Čakovca te Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske (reflektirajuće trakice, ruksaci, prsluci, privjesci i dr.).

Najavljene preventivne aktivnosti provest će se u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave koprivničko-križevačke.
 

Najave | Promet i vozila