Preventivna akcija "Sigurno u prometu" u Osnovnoj školi Sveti Martin na Muri

  • Slika /2023/Sveti Martin na Muri Sigurno u prometu 13102023/1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Za učenike od petog do osmog razreda (ukupno 202 učenika) Općina Sveti Martin na Muri osigurala je razne reflektirajuće materijale (prsluci i privjesci za torbe)

Foto: PU međimurska
 
U petak, 13.  listopada 2023. godine u popodnevnim satima u Osnovnoj školi Sveti Martin na Muri, policijske službenice Policijske postaje Mursko Središće, Marija Nemec i Adela Mesarić Baranašić provele su aktivnosti iz preventivne akcije "Sigurno u prometu".
  
Policijska postaja Mursko Središće u suradnji s Općinom Sveti Martin na Muri i Osnovnom školom Sveti Martin na Muri, dogovorila je preventivne aktivnosti iz domene sigurnosti cestovnog prometa. Upravo s ciljem podizanja stanja sigurnosti djece i mladih prilikom sudjelovanja u prometu Općina za učenike od petog do osmog razreda (ukupno 202 učenika) osigurala razne reflektirajuće materijale (prsluci i privjesci za torbe).
 
Cilj ovakvih i sličnih akcije je dodatnom edukacijom, ako i pojačanim nadzorom pješaka (učenika osnovne škole), povećati njihovu sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonitoj osnovi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijalom. Ujedno, zbog njihove sigurnosti vrlo je važno da su vidljivi, osobito kada sudjeluju u prometu u ranojutarnjim, večernjim satima i u doba smanjene vidljivosti.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica