Preventivna kampanja "Web heroj" predstavljena u osnovnim školama u Draškovcu i Kotoribi

  • Slika /2024/PP PRERLOG PREVENCIJA WEB HEROJ 15022024/20240213_132420.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U sklopu edukativnih predavanja učenicima je predstavljena i preventivna kampanja "Web heroj", koja se pod sloganom “Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba” provodi kako bi se upozorilo na opasnosti kibernetičkog kriminala

Foto: PU međimurska

U utorak i četvrtak, 13. i 15. veljače u Osnovnoj školi Draškovec i Osnovnoj školi Jože Horvata u Kotoribi, kontakt policajci Policijske postaje Prelog održali su predavanje za učenike 5., 6. i 7. razreda na temu "Opasnosti i zaštita djece na internetu" s naglaskom na prezentaciju i promociju preventivne kampanje Ministarstava unutarnjih poslova  "Web heroj".
 
Prilikom predavanja učenici su s obzirom na njihovu dob, upućeni kako postupiti u slučaju da postanu žrtve određenih oblika napada neprimjerenog sadržaja na internetu, odnosno kome i kako to prijaviti pa su tako upoznati i s aplikacijama, koje je unazad par godina razvilo Ministarstvo unutarnjih poslova. Predstavljena im je aplikacija „Red Button“ koja je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji postoji sumnja da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece. Također, upoznati su s besplatnom mobilnom aplikacijom „MUP - sigurnost i povjerenje“ koja omogućuje građanima anonimnu prijavu raznih događaja policiji.
 
U sklopu navedenih predavanja učenicima je predstavljena i preventivna kampanja "Web heroj", koja se pod sloganom “Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba” provodi kako bi se građani upozorili na opasnosti i mjere prevencije od kibernetičkog kriminala. Kampanja "Web heroj" dostupna je na internetskoj stranici https://webheroj.hr/ te ima za cilj osvijestiti i educirati građane o nužnosti i načinima zaštite u virtualnom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela.
 
Tijekom predavanja učenicima su podijeljeni razni edukativno-promotivni materijali kao što su kape, majice, kemijske olovke s logotipom promotivne kampanje "Web Heroj, dok su škola predani na poklon USB memorijski stickovi preventivne kampanje.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica