Preventivne aktivnosti čakovečke policije u Paragu

  • Slika /2024/Parag prevencija 28062024/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Mještani su informirani o raznim preventivnim aktivnostima policije

Foto: PU međimurska

Danas, 28. lipnja 2024. godine u Paragu preventivci Policijske postaje Čakovec proveli s Mobilnim preventivnim centrom policije preventivnu akciju „Zajedno“.

Mještani su informirani o načinima trgovanja ljudima, kako prepoznati potencijalno trgovanje i kao otkloniti takve vrste opasnih situacija.

Također su provedene aktivnosti iz nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ te su mještanima ukazali na sveprisutni problem svih oblika nasilja, (obiteljskog, nasilja nad ženama) kako spriječiti nasilje i kako prijaviti nasilje ukoliko se dogodi. Vrlo je važno poticati međusobnu toleranciju, uvažavati jedni druge te raditi na nediskriminaciji.

Mještanima je nadalje predstavljen projekt „Lily“ s ciljem podizanja svijesti sprječavanja nasilja nad ženama s naglaskom da se nikakvo nasilje ne tolerira, da treba raditi na izgradnji društva u kojem će vladati nenasilje, dijalog i tolerancija. Osobama muškog spola objašnjeno je važnost ravnopravnost spolova i važnost nenasilnog ponašanja prema osobama ženskog spola.

U sklopu nacionalnog projekta „Web heroj“ mještani su upoznati s opasnostima kibernetičkog kriminaliteta, kao i s mjerama prevencije i zaštite osobito u području online prijevara.

Promovirana je kampanja „Budi zakon“, postani policajac/policajka, kojom prilikom je svaki zainteresirani mještanin dobio informaciju o uvjetima pohađanja Programa srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja i Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.   

Mještanima su dijeljeni podijeljeni letci vezani uz navedene preventivne akcije, „Web heroj“ (financirano od Europske unije NextGenerationEU, Ministarstvo unutarnjih poslova, korišten je Informativni upitnik vezano uz trgovanje ljudima i letak „Trgovanje ljudima“ - Policijske uprave međimurske, letak „Živim život bez nasilja - Kust kustu farda relji! i letak „Nasilje u obitelji“ - Ministarstva unutarnjih poslova te letak „Lily“- Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave međimurske.  

Pisane vijesti | Društvo i zajednica