Preventivne aktivnosti preloških kontakt policajaca na Festivalu nordijskog hodanja

  • Slika /2022/NORDIJSKO HODANJE PRELOG/NH 3.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Preloški kontakt policajci na području Sportsko rekreacijske zone "Marina" uspostavili su informativni punkt te svim sudionicima festivala prezentirali zakonske obveze vezene uz kretanje pješaka i biciklista u cestovnom prometu

Foto: PU međimurska

Protekle subote (11. lipnja 2022.), u prijepodnevnim satima na terenima Sportsko-rekreacijske zone "Marina", kao i na širem području grada Preloga održan je 6. Festival nordijskog hodanja i pješačenja. Domaćin ovogodišnjeg festivala bio je Grad Prelog uz potporu Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. Realizacija programa nordijskog hodanja i pješačenja provodi se u nekoliko ruta određenih prema dužini i težini staza. Najkraća ruta je 2 kilometra, a najduža 11 kilometara, dok u festivalu hodanja mogu sudjelovati osobe svih uzrasta, odnosno od djece do osoba treće životne dobi.
 
Preloški kontakt policajci od 11 do 13 sati na području Sportsko rekreacijske zone "Marina" uspostavili su informativni punkt. Kroz ovaj vid preventivnog djelovanja policije svim sudionicima festivala prezentirane su zakonske obveze vezene uz kretanje pješaka i biciklista u cestovnom prometu. Ovakav direktni pristup najranjivijoj skupini sudionika (pješaci, biciklisti) uvelike doprinosi povećavaju njihove sigurnosti tijekom sudjelovanja u cestovnom prometu.
         
Ujedno, svim prisutnim sudionicima prenijeti su i korisni savjeti o samozaštitnim mjerama vezano za imovinske delikte, a posebna pozornost skrenuta je osobama starije životne dobi na mjere prevencije od krađa, provala i prijevara, koje građani te dobne skupine mogu samostalno provoditi i na taj način smanjiti rizik da postanu žrtve kradljivaca i prevaranata. 
 
Na info punktu korištene su brošure Policijske međimurske "Zajedno do veće sigurnosti", "Biciklisti pažnja" i "Pješaci sigurno u prometu" i dr., dok su posjetiteljima podijeljeni razni promotivni materijali (reflektirajućih trakica i kemijskih olovki) sufinanciranih sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica