Preventivne aktivnosti preloških policajaca na malonogometnom turniru "Festival nogometa 2024."

  • Slika /2024/Festival nogometa Prelog 27012024/1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Provedene su aktivnosti iz preventivnog nacionalnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“ pod geslom „Budi navijač, a ne razbijač“

Foto: PU međimurska
 
U subotu, 27. siječnja 2024. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog, preloški kontakt uz korištenje vozila Mobilnog preventivnog centra policije uspostavili su informativni punkt policije kojom prilikom su s djecom sudionicima malonogometnog turnira ( U6 - 2017. godište i mlađi - 16 ekipa ) te njihovim roditeljima i trenerima proveli razne preventivne aktivnosti iz preventivnog nacionalnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“ pod geslom „Budi navijač, a ne razbijač“.
 
U dogovoru s organizatorom javnog okupljanja i trenerima prijavljenih ekipa, djeca rođena 2017. i 2018. godine, odnosno sudionici subotnjeg malonogometnog turnira u dvorani škole u pratnji roditelja i trenera prije odigravanja utakmica pristupila su informativnom punktu policije, gdje su upoznati s različitim preventivnim aktivnostima policije, kojom prilikom su im pruženi odgovori na mnogobrojna pitanja iz domene rada policije. Svim prisutnima omogućeno je razgledavanja vozila Mobilnog preventivnog centra policije, te im je omogućeno da takve trenutke ovjekovječe fotografiranjem. Sva prisutna djeca kao i njihovi treneri darivani su od strane policije raznim reflektirajućim materijalima (privjesci, trakice, kišne kabanice, kemijske olovke i sl..) pribavljenima iz sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije.
 
Preventivno-edukativne aktivnosti policije u sklopu manifestacije „Festival nogometa 2024.“ u Prelogu, provedene pod geslom „Budi navijač, a ne razbijač“ te su za cilj imale promicanje zdravog stila života u sportskom duhu te promicanje pozitivne kulture navijanja, koja isključuje svaki oblik nasilja, huliganizma, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.
 
Prisutnim roditeljima i trenerima ekipa dijeljeni su informativni letci  „reci ne! govoru mržnje“, „Nasilje u obitelji i u školi“, brošura „Zajedno do veće sigurnosti“ i mnoge druge.
 
Informativni punkt policije ukupno je posjetilo preko stotinjak djece i roditelja te trenera ekipa, dok su podršku policiji na informativnom punktu svojim povremenim prisustvom pružili gradonačelnik Grada Preloga, Ljubomir Kolarek i predsjednik NK „Mladost Komet“ iz Preloga, Željko Sokač.
 
Naime, proteklog vikenda (27. i 28. siječnja 2024.) u organizaciji NK „Mladost Komet“ iz Preloga, održavao se malonogometni turnir pod nazivom „Festival nogometa 2024.“, odnosno malonogometni turnir mlađih dobnih kategorija, u uzrastima U6 (2017. godište i mlađi), U7 (2016. godište i mlađi), U8 (2015. godište i mlađi), U11 (2013. godište) i mlađi, U13 (2011. godište i mlađi) i U15 (2009. godište i mlađi). Turnir se odigravao na tri nogometna terena i to u dvoranama Osnovne škole Prelog i Sportsko rekreacijskog centra „DG Sport“ u Prelogu, a na isti se prijavilo oko 128 ekipa iz područja susjedne Slovenije, kao i iz Međimurske, Varaždinske, Koprivničko - križevačke, Bjelovarsko - bilogorske, Virovitičko - podravske, Zagrebačke te Karlovačke županije.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica