Preventivne aktivnosti prometne policije

  • Slika 2020/AKCIJA%20PPRP%20%C4%8CK%2017122020/Prevencija.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Gornjem Kuršancu i Mačkovcu preventivci iz Postaje prometne policije Čakovec, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima i biciklistima

Foto: PU međimurska

Vrlo često policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, prvenstveno zaduženi za prevenciju kažnjivih ponašanja, provode razne akcije u cilju zaštite najugroženiji sudionika u cestovnom prometu.

Tako su protekle srijede i četvrtka, 16. i 17. prosinca 2020. godine u prijepodnevnim satima u Gornjem Kuršancu i Mačkovcu, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima i biciklistima koji, nažalost često stradaju prilikom sudjelovanja u cestovnom  prometu.

Aktivnosti u Gornjem Kuršancu i Mačkovcu posebno su bile usmjerene prema osobama starije životne dobi. Naši najstariji žitelji vrlo često zbog nepridržavanja i nepoštivanja osnovnih prometnih pravila i propisa stradavaju u prometnim nesrećama. U zimsko vrijeme dani su kraći i brzo se smrači, čime se smanjuje vidljivost pješaka i biciklista koji sudjeluju u cestovnom prometu. Posebice ako nose tamnu odjeću, voze neosvijetljeni bicikl, nemaju reflektirajući prsluk i sl. Upravo iz spomenutih razloga ovakve preventivne akcije služe da se spomenute kategorije sudionika u prometu dodatno educiraju, odnosno podsjete važnih prometnih pravila i propisa, a sve s ciljem sprečavanja stradavanja u prometnim nesrećama.

Za vrijeme akcije prometni preventivci brojnim pješacima i biciklistima podijelili su prigodne edukacijske materijale (letke, brošure…).

Pisane vijesti | Promet i vozila