Prijevara

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/Baner%20PUM-e%20novi.JPG

Oblik prijevare kod kupnje putem društvenih mreža 

Foto: Ilustracija
 
U ponedjeljak, 25. listopada osobno je pristupio 31-godišnjak s područja Međimurske županije, od koga je zaprimljena kaznena prijava zbog kaznenog djela Prijevara.
Naime, u prvoj polovici mjeseca listopada ove godine na oglasniku „Facebook Marketplace“ naišao je na oglas u kojemu se osoba predstavila alias imenom i prodavala kolekciju knjiga.
Nakon dogovora kupnje kolekcije za novčani iznos od više stotina kuna  oštećeni je prema uputi prodavatelja, putem „Air Cash“ usluge uplatio traženi novac, a dok je dostava trebala biti obavljena unutar dva radna dana, a što se nije dogodilo te je prekinuta sva daljnja komunikacija s oštećenim kada je shvatio da je prevaren.
Materijalna šteta cijeni se na više stotina kuna.
Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Savjetujemo građane da pripaze prilikom kupnje putem interneta te da prije same transakcije provjere da li je bilo takvih sličnih prijevara odnosno da na neki način dodatno provjere vjerodostojnost konkretnog prodavatelja. Također bi bilo najbolje kupovati putem verificiranih internet prodavatelja, jer prevaranti najčešće privlače kupce nižom cijenom, koja se na kraju pokaže skupljom varijantom.

Stranica