Prilikom intervencije zbog puštanja glasne glazbe 21-godišnjak vrijeđao i omalovažavao policajce

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/JRM Pribislavec 07072020.jpg

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 35-godišnjak i 21-godišnjak bit će prekršajno sankcionirani

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 4. svibnja ove godine nešto prije 23 sata u Vrtnom naselju u Kotoribi, pod utjecajem alkohola (1,68 g/kg), javni red i mir narušavao je 35-godišnjak, tako što je putem zvučnika glasno puštao raznu glazbu.

Tijekom policijskog postupanja 35-godišnjak se oglušio na upućena upozorenja te potom i naredbu da prestane sa činjenjem prekršaja zbog čega je uhićen i priveden u Policijsku postaju Prelog na kriminalističko istraživanje. Ujedno, prilikom opisanog postupanja policijskim službenicima nepozvan je pristupio 21-godišnjak te ih pritom vrijeđao i omalovažavao.

Zbog počinjenja prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 35-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel), dok je 21-godišnjaku zbog počinjenja prekršaja iz čl. 17. spomenutog Zakona, prekršajnim nalogom izrečena novčana kazna.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon