Prilikom malčiranja pronašao bombe

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Bomba_streljivo.jpg

Upozoravamo građane da prilikom pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava budu iznimno oprezni te da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju pozivom na 192

Foto: Ilustracija

Jučer, 13. lipnja 2022. godine oko 15:30 sati, nedaleko Zasadbrega, 58-godišnjak prilikom malčiranja  livade pronašao je  staklenu posudu u kojoj se nalazila  bomba, a pokraj   nje zamotanu krpu u kojoj je pretpostavio da se također nalaze bombe, pa iz tog razloga nije ništa dirao. Ispravno postupivši odmah je o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava obavijestio policiju. Na mjesto pronalaska upućen je policijski službenik protueksplozijske zaštite, koji je izuzeo pet ručnih bojevih bombi M-52 te ih potom pohranio u skladištu minsko-eksplozivnih sredstava do uništenja.
 
Zahvaljujemo 58-godišnjaku na suradnji. Pozivamo građane da i ubuduće svaki pronalazak raznog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi, pozivom na broj telefona 192.
 
Upozoravamo građane da prilikom pronalaska takvih sredstava budu iznimno oprezni te da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da postupe kao i 58-godišnjak, koji je na livadi pronašao bombe.
 
Ujedno, podsjećamo kako je i nadalje aktualna nacionalna preventivna kampanja „Manje oružja - manje tragedija“. Kroz aktivnosti spomenute kampanje pozivaju se građani na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenskom trajanju i bez sankcija. Ova preventivna kampanja osmišljena je upravo iz razloga da se građanima omogući predaja svih vrsta oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, a ne da se ubojita sredstva ostavljaju u šumama, na livadama ili bacaju u rijeke, jezera. Takvim nesavjesnim ponašanjem neodgovorni pojedinci mogu ugroziti druge građane koji borave u prirodi. 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica