Prilikom pretjecanja 37-godišnjak automobilom naletio na 19-godišnjeg motociklistu

Slika /2023/PN Oporovec - Donji Mihaljevec 16102023.jpg

Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok je 37-godišnjem vozaču automobila pomoć pružena na mjestu događaja, a naknadno je privatnim vozilom prevezen u bolnicu

Foto: PU međimurska

Jučer, 16. listopada 2023. godine nešto prije 16 sati na prometnici uz drenažni kanal HE Dubrava između Oporovca i Donjeg Mihaljevca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 19-godišnji motociklist.
           
Vozač rođen 1985. godine upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom lokalne ceste između Oporovca i Donjeg Mihaljevca te je u blagom zavoju započeo s pretjecanjem  kombi vozila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 28-godišnjak. Prilikom pretjecanja automobilom je djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te je prednjim bočnim dijelom vozila udario u bočni dio motocikla, čakovečke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 19-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik.  

Provjerom putem evidencija vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 37-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom u vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole (istek u veljači 2020. godine).
          
Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok je 37-godišnjem vozaču automobila pomoć pružena na mjestu događaja, a naknadno je privatnim vozilom prevezen u bolnicu. Težina zadobivenih ozljeda naknadno će se okvalificirati te potom slijedi i pravna kvalifikacija događaja.
           
Tijekom obavljanja očevida (od 16:25 sati do 18:30 sati) kolnik spomenute lokalne ceste bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim pravcima.
 

Priopćenja | Promet i vozila