Prilikom sortiranja otpada na deponiji smeća u Totovcu pronađene bombe i streljivo

Slika DANIJELA%20TURK%202019/Prona%C4%91ene%20bombe%20M-35.jpg

Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odlažu u smeće te da ih ne ostavljaju na otvorenom prostoru, u prirodi jer time ugrožavaju tuđe živote

Foto: PU međimurska

Jučer, 12. studenoga 2020. godine u ranim poslijepodnevnim satima, prilikom sortiranja otpada na deponiju smeća u Totovcu, djelatnici komunalnog poduzeća pronašli su dvije ručne bombe (M 35 - korištene u Drugom svjetskom ratu) i četiri komada streljiva kalibra 7,62  mm.
           
Policijski službenik protueksplozijske zaštite preuzeo je pronađena minsko-eksplozivna sredstva i streljivo te ih pohranio u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.
 
Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odlažu u smeće te da ih ne ostavljaju na otvorenom prostoru, u prirodi jer time ugrožavaju tuđe živote.
           
Podsjećamo da je još uvijek u tijeku nacionalna preventivna kampanja "Manje oružja, manje tragedija", koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva. 
           
Napominjemo kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica