Prilikom sortiranja otpada pronađena inertna bomba M75

Slika DANIJELA%20TURK%202019/Ru%C4%8Dna%20bomba.jpg

Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odlažu u smeće te da ih ne ostavljaju na otvorenom prostoru, u prirodi jer time ugrožavaju svoj i tuđe živote

Foto: Ilustracija

Jučer, 14. siječnja 2021. godine oko 8 sati u Prelogu, djelatnik gradskog komunalnog poduzeća prilikom sortiranja metalnog otpada pronašao je inertnu ručnu bombu M75 (bez inicijalnog sklopa i eksplozivnog punjenja). Policijski službenik protueksplozijske zaštite preuzeo je pronađenu ručnu bombu te ju pohranio u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.
           
Upozoravamo građane da oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva ne odlažu u smeće te da ih ne ostavljaju na otvorenom prostoru, u prirodi jer time ugrožavaju svoj i tuđe živote.

           
Podsjećamo da je još uvijek u tijeku nacionalna preventivna kampanja "Manje oružja, manje tragedija", koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva. 
           
Napominjemo kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena. 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica