Privremeno zatvaranje pograničnih graničnih prijelaza Banfi, Preseka i Sveti Martin na Muri

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_5560.JPG

Granični prijelazi zatvoreni sukladno dogovoru između Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a u cilju suzbijanja daljnjeg širenja koronavirusa

Foto: Ilustracija

Sukladno dogovoru između Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a u cilju suzbijanja daljnjeg širenja koronavirusa od srijede, 18. ožujka 2020. godine točno u ponoć privremeno su zatvoreni za sav promet granični prijelazi za pogranični promet Banfi, Preseka i Sveti Martin na Muri. Ukupno je na području Republike Hrvaste prema Republici Sloveniji zatvoreno 27 pograničnih graničnih prijelaza.

Ujedno, napominjemo da su za putnički promet zatvoreni i željeznički granični prijelazi prema Republici Sloveniji i Mađarskoj, konkretno granični prijelazi Čakovec i Kotoriba.
Savjetujemo građanima da odgode sva putovanja. Ukoliko iz opravdanih i neodgodivih razloga trebaju na put u Republiku Sloveniju, mogu koristiti granične prijelaze Bukovje, Trnovec i Murske Središće.

Obzirom na mnogobrojne upite građana, a koji se prvenstveno odnose na putovanje savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na Službenim stranicama Vlade RH o koronavirusu, gdje se ažurno objavljuju sve aktualne informacije o epidemiji koronavirusa, kao i bitne informacije za sve građane koji neodgodivo moraju na put (Idete na put? Sve informacije na jednom mjestu!).


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica