Prometna učilica

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA Nove/Ilustracije/Izbor 2.JPG

Natjecanja počinju 1. listopada i traju do 30. studenog 2019 godine

Foto: Ilustracija

Prometna učilica jedan je od projekata koji je financiran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Radi se o web aplikaciji za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa za osnovne škole čime je prometna problematika postala interaktivno dostupna svim učenicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.
 
Treću godinu zaredom realizira se projekt „Prometna učilica“ za srednje škole, s istim ciljem kao i ona namijenjena osmoškolcima.
 
Kako bi potaknuli što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja osnovnoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, ove godine kao i prethodnih deset, kada je riječ o osnovnim školama, te po drugi puta govorimo li o srednjim školama, pokreću se u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i CARNeta, natjecanja iz poznavanja prometnih propisa.
 
Na natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske i to pojedinačno, a isto tako za svoju školu i razred, zajedno s drugim učenicima.
 
Natjecanja počinju 1. listopada i traju do 30. studenog 2019 godine.
 
Ovim putem pozivamo sve škole kao i učenike da pristupe natjecanju iz poznavanja prometnih propisa u sklopu „Prometne učilice“.
 
           


 

Priopćenja | Promet i vozila