Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/PN%20Sveti%20Kri%C5%BE%2030032019.JPG

Na međimurskim prometnicama tijekom proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima i dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima i dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom. U dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima, lakše su ozlijeđeni 20-godišnja biciklistica i dijete putnik na biciklu te maloljetni putnik i 18-godišnji putnik iz osobnog automobila. U preostale dvije nesreće evidentirana je materijalna šteta, dok se za jednu nesreću očekuje kvalifikacija zadobivenih ozljeda maloljetne putnice iz osobnog automobila.   
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
            - nepropisna i neprilagođena brzina - dvije prometne nesreće,
            - nepoštivanje prednosti prolaska - jedna prometna nesreća,
            - nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag - jedna prometna nesreća.
 
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača. Najveća koncentracija od 1,56 promila utvrđena je kod 20-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 6. ožujka nešto prije 17 sati na državnoj cesti između Gornjeg Hrašćana i Nedelišća.

Priopćenja | Promet i vozila