Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Foto prometne nesreće/PN Grabrovnik 03032023.jpg

Evidentirane su četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom

Foto: PU međimurska

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih sudionika.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće.
 
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod trojice vozača, a najveća koncentracija od 2,3 g/kg utvrđena je kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 3. ožujka desetak minuta nakon ponoći u Grabrovniku. Upravljajuću osobnim automobilom, slovenskih nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,3 g/kg, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar) i vidljivosti (noć) zbog čega je u zavoju automobilom djelomično izletio izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u cestovni jarak. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju, dok u nesreći nije zadobio ozljede. Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 53-godišnji vozač prekršajno će se sankcionirati izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.580 eura uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Priopćenja | Promet i vozila