Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim sudionikom i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog produženog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim sudionikom (60-godišnji vozač osobnog automobila lakše ozlijeđen) i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, četiri prometne nesreće.
 
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog produženog vikenda utvrđena je kod tri vozača, a najveća koncentracija od 2,27 g/kg utvrđena je kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Spomenuti „mladi vozač“ skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu, 8. travnja oko 18:30 sati u Čakovcu. Prilikom vožnje unatrag s obilježenog parkirnog mjesta na prostoru parkirališta u Ulici Tome Masaryka, nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Ujedno, pritom nije vodio računa o položaju automobila te o smjeru i brzinu kretanja zbog čega je stražnjim dijelom Audija A4 udario u prednji bočni dio Opel Astre, čakovečkih registarskih oznaka, koja je bila parkirana na obilježenom parkirnom mjestu. Nakon prometne nesreće 23-godišnji vozač napustio mjesto događaja, a da prethodno 33-godišnjoj vlasnici Opel Astre, nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je uzrokovao prometnu nesreću. Ubrzo nakon nesreće odbjeglog vozača pronašli su policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec te će se zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno sankcionirati izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.970 eura, uz zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od 9 mjeseci.
 

Priopćenja | Promet i vozila