Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je šest  prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je šest  prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima (jedan sudionik lakše ozlijeđen, dok će se za drugog sudionika ozljede naknadno okvalificirati) te četiri nesreće  s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
- vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,
- nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
- nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača. Najveća koncentracija od 1,84 g/kg utvrđena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je skrivio prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.
           
U subotu, 9. rujna oko 18:30 sati kolnikom županijske ceste u smjeru Orehovice, spomenuti 34-godišnjak upravljao je osobnim automobilom, varaždinskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita. Prilikom vožnje nije držao potreban razmak kada se kreće iza drugog vozila zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio teretnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 70-godišnjak.
           
Alkoholizirani vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 34-godišnji vozač sankcioniran je izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 2.830 eura.
 

Priopćenja | Promet i vozila