Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Evidentirane su tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom te dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicama

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom te dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicama. Težina ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
- greške pješaka, jedna prometna nesreća
- ostalo, tri prometne nesreće
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća u koncentraciji od 1,75 g/kg utvrđena je kod 39-godišnjeg bicikliste. Spomenuti vozač bicikla skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u nedjelju, 22. listopada oko 23:30 sati na prometnici nedaleko bivšeg Graničnog prijelaza Goričan.
 
Upravljajući biciklom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,75 g/kg, na ravnom dijelu ceste sišao je izvan kolnika, a prilikom povratka izgubio je stabilnost te se prevrnuo i pao na kolnik. Ujedno, tijekom vožnje noću nije imao upaljena svjetla na biciklu (jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla) te nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom oznakom ili odjećom. Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.
 

Priopćenja | Promet i vozila