Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je sedam prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (od 22. do 24. prosinca) na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (jedna osoba je lakše ozlijeđena, dok će za četiri osobe kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije) te četiri nesreće s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
- vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,
- ostali uzroci, pet prometnih nesreća.
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod četiri vozača, a najveća koncentracija od 2,71 g/kg utvrđena je kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 23. prosinca nešto poslije 14 sati u Čakovcu. Pod utjecajem alkohola upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Svetojelenske ceste te pritom nije držao potreban razmak kada se kreće iza drugog vozila. Uslijed opisane situacije prednjim je dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila, čakovečke registarske oznake, kojim je na kolni ulaz skretao 33-godišnji vozač. Nakon udara osobni automobil kojim je upravljao 33-godišnjak, odbačen je u osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je na kolnom ulazu bio zaustavljen 26-godišnji vozač. Alkoholizirani 35-godišnji vozač je uhićen te priveden u policijsku postaju.
 
Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 35-godišnji vozač sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.510 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od šest mjeseci.
 

Priopćenja | Promet i vozila