Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima i jedna nesreća s nastalom materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima (jedna osoba zadobila je teške ozljede, jedna je lakše ozlijeđena, dok će se ozljede za jednu osobu naknadno okvalificirati) te jedna nesreća s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
- ostale greške, tri prometne nesreće.
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 52-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 2,21 g/kg. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom, a koja se dogodila u petak, 26. siječnja nešto poslije 22 sata na državnoj cesti broj 208, između Gornjeg Hrašćana i Nedelišća.
 
Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,21 g/kg, 52-godišnji vozač u zavoju je vozilom djelomično prešao na suprotnu prometnu traku, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udario u prednji bočni dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 20-godišnji vozač.
 
Ozlijeđeni 52-godišnji vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je u nesreći lakše ozlijeđen. Nakon pružene liječničke pomoći 52-godišnjak je uhićen i priveden u policijsku postaju.
 
Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 52-godišnji vozač izdavanjem prekršajnog naloga sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.740 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Priopćenja | Promet i vozila