Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom te dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Međimurske županije evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom te dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima. Težina ozljeda za dvoje vozača osobnih automobila te jednog vozača mopeda bit će poznata nakon kvalifikacije ozljeda.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
- nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
- vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,
- ostale greške, jedna prometna nesreća,
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojica vozača, a najveća koncentracija od 2,28 g/kg utvrđena je kod 35- godišnjeg vozača osobnog automobila koji je u nedjelju nešto prije 13 sati u Čakovcu, skrivio prometnu nesreću.
 
Tridesetpetogodišnji vozač pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,28 g/kg, upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Zrinsko-frankopanskom ulicom te pritom nije držao potreban razmak između automobila koje se kretao ispred njega. Uslijed opisane situacije prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim se u koloni vozila na znaku crvenog svjetla na semaforu, zaustavila 21-godišnja vozačica.
 
Pošto je 35-godišnji vozač poricao rezultat alkotesta, nakon očevida vađena mu je krv te izuzet urin u čakovečkoj bolnici. Ujedno, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola te je uhićen i priveden u policijsku postaju.
 
Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 35-godišnji vozač sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1 510 eura.
 

Priopćenja | Promet i vozila