Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega jedna nesreća s ozlijeđenim osobama (dvije osobe lakše su ozlijeđene) i sedam nesreća s nastalom materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno osam prometnih nesreća, od čega jedna nesreća s ozlijeđenim osobama (dvije osobe lakše su ozlijeđene) i sedam nesreća s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće, 
- nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća,
- ostale greške, tri prometne nesreće,
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 0,57 g/kg.
 
Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, a koja se dogodila u nedjelju, 21. srpnja oko 23:30 sati u Svetom Križu, na prostoru benzinske postaje u Čakovečkoj ulici. Vožnjom unatrag, a da se prethodno se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, stražnjim bočnim dijelom automobila, čakovečkih registarskih oznaka, udario je u prednji bočni dio osobnog automobila, čakovečke registarske oznake, koji je bio parkiran na pristupnoj cesti parkiralištu. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 29-godišnji vozač prekršajno je sankcioniran.
 

Priopćenja | Promet i vozila