Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirane su ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna nesreća s ozlijeđenim sudionikom i tri nesreće s nastalom materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna nesreća s ozlijeđenim sudionikom (težina ozljeda bit će poznata nakon liječničke kvalifikacije ozljeda) te tri nesreće s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
- nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
- vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća, 
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 39-godišnje vozačice osobnog automobila u koncentraciji od 1,79 g/kg. Spomenuta vozačica skrivila je prometnu nesreću koja se dogodila u nedjelju, 1. rujna oko jedan sat poslije ponoći u Pribislavcu.
 
Pod utjecajem alkohola (1,79 g/kg) 39-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Industrijskom ulicom kojom prilikom brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama ceste (nailazak na raskrižje) te vidljivosti (noć). Uslijed neprilagođene brzine i bez zaustavljanja (postavljen znak „STOP“)  ušla je u raskrižje te potom prešla preko kolnika Ulice dr. Ante Starčevića, gdje je u kočenju izletjela izvan kolnika. Nakon izlijetanja prednjim dijelom automobila udarila je u ukrasno grmlje, a u nastavku kretanja i u betonsko metalnu reklamu te ukrasno drvo, sve vlasništvo obližnje tvrtke. Ozlijeđena vozačica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.
 

Priopćenja | Promet i vozila